Yair Lapid: “Ons doel is een regering van nationale eenheid”

Yair Lapid

Yesh Atid-leider Yair Lapid heeft zijn eerste toespraak gehouden sinds hij het mandaat heeft gekregen van Israëlische president Rivlin om een nieuwe regering te vormen.

“Ik heb de president verteld dat een regering van nationale eenheid geen compromis is, het is een doel”, aldus Lapid.

Verwijzend aan de ‘nationale speech’ van Netanyahu eergisteren, zei Lapid: “We hebben genoeg van ophitsing en haat. We hebben genoeg ruzie gemaakt. Israel lijdt en heeft rust nodig, ze heeft eenheid nodig en ze heeft een functionerende regering nodig.”

“De Israëlische samenleving vraagt ​​zich af: wanneer zullen onze politici stoppen met ruzie maken en voor ons aan de slag gaan? Ons antwoord is: Nu!”

In de speech stelt Lapid dat interne strijd het moeilijker maakt om veiligheidsuitdagingen, de economie en het onderwijsstelsel van Israël te verbeteren.

“Als het ons lukt om een ​​regering te vormen zullen wij de oppositie anders gaan behandelen. We zullen ze niet aanvallen of kleineren. We zullen ze met respect behandelen en we zullen ook de uitdagingen aangaan waarmee degenen die niet op ons hebben gestemd worden geconfronteerd”, aldus de opgewekte Lapid.

Refererend naar de diversiteit binnen de mogelijk toekomstige eenheidsregering, erkent Lapid dat ze “verschillende mensen zijn met verschillende opvattingen, maar het feit dat iemand het niet met ons eens is, maakt hen niet tot een vijand.”

“We zijn hier niet om te vechten over het verleden, maar voor de toekomst. Wie wil vechten en boos zijn, kan dat doen. Wij gaan liever aan de slag voor alle Israëliërs.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)