Het Achterhuis, zeldzame eerste druk geveild

Een bijzonder exemplaar van het dagboek van Anne Frank. Deze eerste druk is heel zeldzaam omdat het nog de originele stofomslag heeft. Volgens een woordvoerder van het veilinghuis Burgersdijk & Niermans zijn van de meeste andere edities de stofomslagen verloren gegaan of erg beschadigd.

Het Achterhuis wordt op 11 mei geveild. Op de website van Burgersdijk & Niermans staat het boek vermeld onder: veiling 353 Dutch Literature after 1880, kavel 96.

Met toestemming van het veilinghuis mogen wij enkele foto’s delen.

Foto met toestemming van het veilinghuis
Foto met toesteminning van het veilinghuis
Foto met toestemming van het veilinghuis.

In 1947 zijn er in Nederland 3036 exemplaren van Het Achterhuis gedrukt. Een deel van de oplage schonk Anne’s vader Otto Frank aan vrienden en kennissen, maar ook aan leden van het Koninklijk Huis. Het exemplaar dat 11 mei wordt geveild is bijzonder door de staat waarin deze eerste druk verkeerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)