Imam in Miami: waarom zijn de Joden twee keer weggerend uit Israel?

In een schijnbare erkenning van de diepe historische band tussen het Joodse volk en het land Israël vroeg Imam Dr. Fadi Yousef Kablawi uit Miami zich af, waarom Joden twee keer zijn “weggerend” uit hun land.

Dr. Fadi Yousef Kablawi hield zich bezig met dit vraagstuk nadat hij had verklaard dat Al-Aqsa en Palestina het “land van de islam” zijn en terug worden zullen genomen door de moslims. Dr. Kablawi bedankte de Israëliërs voor het bouwen van nederzettingen die als huisvesting zullen dienen voor de moslims wanneer ze het land terugnemen.

Vervolgens richtte hij zich schijnbaar tot de Joodse bewoners van Israël en verklaarde dat zij zullen wegrennen als muizen. “Dit is was jullie geschiedenis leert”, zei hij verwijzend naar de Babylonische ballingschap uit 597 voor de gewone jaartelling en verdrijving van de Joden uit het land Israël door de Romeinen ruim 600 jaar later.

“Als jullie loyaal zijn aan je land en beweren dat dit jullie land is, waarom hebben jullie het dan twee keer verlaten…waarom zijn jullie twee keer weggerend? Lees de geschiedenis maar voordat je bij ons komt klagen. We zijn jullie zat.”

Kablawi maakte deze opmerkingen in een vrijdagpreek in de Masjid As-Sunnah An-Nabawiyyah moskee in Noord-Miami en op zijn officiële Facebook-pagina op 16 april 2021. De preek is naderhand offline gehaald.

Dr. Kablawi, een tandarts, emigreerde vanuit Jordanië naar de Verenigde Staten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)