Joodse man in Berlijn aangevallen

Een man draagt een keppeltje in Duitsland, ter illustratie. Foto YouTube.

De politie in Duitsland zegt dat er onderzoek wordt gedaan naar de aanval op een Joodse man nadat hij op straat werd mishandeld en beledigd toen hij zaterdagochtend naar huis liep in Berlijn.

Een persbericht van de Berlijnse politie zei dat de 41-jarige man met een keppeltje om ongeveer 02:15 uur drie andere mannen passeerde op het Duererplein. Een van de drie maakte antisemitische opmerkingen en sloeg hem in zijn gezicht. De 41-jarige raakte door de klap een etalage. De drie mannen sloegen op de vlucht.

De man deed hierna aangifte bij een plaatselijk politiebureau, waarna hij naar een ziekenhuis gebracht. Na een onderzoek en behandeling van zijn verwondingen mocht hij weer naar huis. De politie zei dat de mannen nog niet zijn gevonden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gebruikte zaterdag haar wekelijkse videopodcast om anti-joodse uitspraken te veroordelen die gehoord werden tijdens recente protesten over het geweld tussen Israël en Hamas.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)