Zoon van Hamas: Israël moet het leiderschap van Hamas elimineren

Mosab Hassan Yousef, ter illustratie. Foto YouTube

Niet voor de eerste keer heeft de zoon van Hamas-oprichter Hassan Yousef kritiek geuit op de manier waarop Israël zijn militaire operaties tegen de terroristische organisatie in Gaza uitvoert.

In een telefoongesprek met de New York Post zei Mosab Hassan Yousef dat Israël “[Hamas] een lesje moet leren … door zijn leiders te doden”. Hij gaf toe dat dit “Hamas niet zal vernietigen, maar het zal hen verantwoordelijk houden. De volgende keer, voordat je burgers van beide kanten bij een bloedbad laat betrekken, moet je 1000 keer nadenken. Dit is mijn persoonlijke suggestie.”

Yousef begon zijn leven als de zoon van de mede-oprichter van Hamas en leek klaar om een ​​leider van de terreurorganisatie te worden toen hij de beslissing nam om over te lopen en asiel zocht in de Verenigde Staten. Later bleek dat hij in het geheim had samengewerkt met de Israëlische geheime dienst gedurende tien jaar voorafgaand aan zijn asielaanvraag, nadat hij gedesillusioneerd was geraakt in zowel Hamas als de islam in het algemeen. Een jaar nadat hij naar Amerika was verhuisd, trad zijn jongere broer in zijn voetsporen.

“De stilte van de meerderheid van Gaza is niet omdat ze Hamas steunen, maar omdat ze bang zijn voor Hamas”, vertelde Yousef aan The Post. “De mensen leven in angst. Hamas regeert over hen met het zwaard. Als je Hamas tegenwerkt, zullen ze je neerschieten of je onmiddellijk ophangen. Jij en je gezin zijn klaar. “

Het was blootstelling uit de eerste hand aan de wrede methoden van Hamas jegens andere Arabieren, terwijl hij in een Israëlische gevangenis zat, die Yousef de aanzet gaf om met de organisatie te breken. Hij zei dat leiders van Hamas, zoals zijn vader, net als bij het meest recente conflict ervoor zorgden dat ze veilig waren terwijl ze er voor zorgden dat er voldoende burgerdoden vielen en dat die werden gefilmd door buitenlandse mediabronnen om propagandapunten tegen Israël te scoren.

“Honderden kinderen hebben de prijs betaald”, zei hij. “Hamas haat Israël meer dan dat ze van hun eigen kinderen houden.”

Yousef minachtte ook de uitspraken van Hamas die de Israëlische acties in Jeruzalem – op de Tempelberg en in de wijk Sheikh Jarrah – de schuld gaven van zijn beslissing om 4000 raketten op Israël af te vuren.

“Hamas was erg teleurgesteld door de Abraham-akkoorden die ze volledig negeerden,” vertelde hij The Post. “Het is de nieuwe realiteit die president Donald Trump in de regio heeft gemaakt. Dit is een nieuwe realiteit en Hamas is niet bereid het te accepteren. “

Hij benadrukte het nieuwe type diplomatie dat Donald Trump, als president, naar de regio bracht en beschreef hoe: “Het Midden-Oosten de taal van Trump heel goed verstond. Het was de taal van vuur. Hij toonde niet veel tolerantie. De mentaliteit van het Midden-Oosten uit de zevende eeuw vat tolerantie verkeerd op als zwakte. “

Mosab Yousef vertelde The Post dat hij sinds 2009 geen contact meer heeft gehad met zijn familie en niet van plan is zijn geboorteplaats te bezoeken – het zou een zeker doodvonnis zijn, zei hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)