Israël trekt volgende week bijna alle coronabeperkingen in

De Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein kondigde zondagavond aan dat Israël de meeste binnenlandse coronabeperkingen na 1 juni niet zal verlengen aangezien de morbiditeit van het coronavirus in het land laag blijft.

“Israël keert terug naar normaliteit!” Edelstein zei in een verklaring. “Nog geen zes maanden geleden hebben we de vaccinatiecampagne gelanceerd. Met de hulp van het gezondheidssysteem en de uitstekende mobilisatie van de kant van de burgers van Israël hebben we dit bereikt.”

Edelstein zei dat de beslissing, die alle binnen- en buitenbeperkingen op bijeenkomsten zal beëindigen, werd genomen na overleg met ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid.

Bovendien zullen alle Israëliërs, ongeacht hun vaccinatiestatus, alle openbare voorzieningen kunnen betreden. Mondkapjes blijven echter binnenshuis verplicht tot verdere discussie over de kwestie. Er blijven ook beperkingen gelden voor het binnenkomen en verlaten van het land.

Edelstein drong er bij de Israëliërs op aan om voorlopig in overeenstemming te blijven met de maatregelen en voegde eraan toe dat als de morbiditeit weer toeneemt, de beperkingen opnieuw zullen worden ingevoerd.

Hij riep de Israëliërs ook op om niet naar bestemmingen in het buitenland te reizen met hoge besmettingspercentages, om geen nieuwe corona-varianten te importeren waar de vaccins mogelijk niet tegen werken.

Op zondagavond zijn 5.439.855 Israëli’s volledig ingeënt tegen de ziekteverwekker, goed voor meer dan de helft van de 9,3 miljoen inwoners van het land.
Er zijn momenteel 510 actieve COVID-19-patiënten in Israël, van wie 59 in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Het dagelijkse besmettingspercentage van het land schommelde de afgelopen weken rond de 0,2%.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)