Wandelbrochure ‘Vervolging en verzet in Amsterdam’

De in de brochure beschreven wandelroute loopt van het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht naar het Verzetsmuseum aan de Plantage Kerklaan en vertelt over de gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog op de plaatsen langs de route hebben afgespeeld.

De brochure sluit aan bij de belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog bij toeristen in Amsterdam.

De presentatie vindt plaats op 18 april in de ontvangstzaal van het Anne Frank Huis, Prinsengracht 265. Wethouder Laetitia Griffith neemt het eerste exemplaar in ontvangst, het tweede exemplaar wordt aangeboden aan oud-burgemeester Ed van Thijn.

De wandelbrochure, die zowel in een Nederlandse als een Engelse versie verkrijgbaar is, heeft de vorm van een fullcolour zakboekje van 18 pagina’s, met informatie, afbeeldingen en een uitklapbare plattegrond. Historica Ineke van Tol verzorgde de teksten. De brochure is voor €0,50 te koop in het Anne Frank Huis en het Verzetsmuseum.

De route kan ook in omgekeerde richting of per tram worden afgelegd.

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft de brochure kunnen maken dankzij een bijdrage van de afdeling Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam en de medewerking van het Anne Frank Huis.

Advertentie (4)