Laatste broodje bij Sal Meijer Scheldestraat

broodje-meijer-2Welke Amsterdammer kent Broodje Sal Meijer niet? Het leek er even op of een begrip definitief zou verdwijnen, maar de kosjere sandwichshop in de Scheldestraat, waar vele bekende Nederlanders kind aan huis zijn, gaat verder op een nieuwe locatie. De sandwichshop ontstond oorspronkelijk in 1957 toen Sal Meijer restaurant Quirios op de Jodenbreestraat overnam en was jarenlang dé ontmoetingsplaats voor (naoorlogs) Joods Nederland.

Catherine Keyl, Ron Brandsteder, Bram Moszkowicz, Frits Barend, Hanneke Groenteman, ze kwamen allen hun broodje leverworst, ossenworst, pekelvlees of halfom halen bij Sal Meijer. Het was de favoriete broodjeszaak van culinaire journalist Johannes van Dam en tussen zijn bajes bezoeken door was topcrimineel Holleeder er met enige regelmaat te zien. En niet te vergeten at topkok Joop Braakhekke hier zijn overheerlijke in huisgemaakte kroket.

Eigenaren Maurits Blog en Marjan Blog-Meijer hebben deze week laten weten dat zij samen met een nieuwe partner, het echtpaar Martijn Koppert en Claudia van Nieuwkerk, de zaak gaan voortzetten in het voorjaar op een nieuwe, nog onbekende locatie. Met mogelijk meerdere locaties in de toekomst. Aanstaande zondag is de laatste dag dat u de legendarische broodjes op de locatie in de Scheldestraat kunt nuttigen.

Met dank aan onze videoreporter Naomi Abigail hebben wij speciaal voor u een reportage gemaakt op de oude vertrouwde locatie in Amsterdam Zuid.

Advertentie (4)