Hulp Nederanders bij verhuizen naar Israël

logo_IOH_kleur (1)_kleinNederlanders die naar Israël willen verhuizen (Aliyah) kunnen sinds kort meer hulp krijgen bij deze grote stap. Ook kunnen ze meer worden geholpen bij de Klita (absorptie, aanpassing aan Israël). Dat heeft Irgoen Olei Holland (IOH) laten weten aan onze redactie.

IOH is de belangenbehartiger van Nederlanders in Israël. De organisatie is bekend met veel problemen waar nieuwe immigranten in Israël mee te maken krijgen, waaronder bureaucratie, en ziet het steunen van Nederlanders in de Joodse staat als een van haar kerntaken.

Om deze groep te helpen heeft de organisatie een vaste medewerker in dienst genomen voor de absorptie. Voor vragen over huisvesting, mogelijkheden m.b.t. werk, het schoolsysteem in Israël of over de vele universiteiten bent u bij IOH op het juiste adres. Maar ook voor praktische vragen zoals het kiezen van een zorgverzekering en het omzetten van uw rijbewijs.

Wil je meer informatie over verhuizen naar Israël? Neem dan direct contact op met het kantoor in Tel Aviv (00-972-3-5625611). Overweeg je om op korte termijn Aliya te maken of heb je recent Aliya gemaakt neem dan contact op met de Klita medewerker Dudy Jacobs (iohklita@telfed.org.il).

Advertentie (4)