Joods.nl betreurt beslissing Adriaan van Dis

adriaan-van-disAuteur, televisiepresentator en journalist Adriaan van Dis ziet af om de geplande documentairereeks over Israël voor de VPRO te gaan maken. Van Dis is van mening dat hij geen nieuwe inzichten kan leveren, zo meldt Nu.nl.

De redactie van Joods.nl vindt het jammer dat van Van Dis afziet van de documentairereeks. Wij zijn ervan overtuigd dat juist Van Dis in het verhitte Midden-Oosten debat een verfrissende documentaire zou kunnen neerzetten die kan bijdragen aan nieuwe inzichten en een gemoedelijker debat in Nederland.

De schrijver van vele van boeken wilde volgend jaar ruim zes maanden in Jeruzalem gaan wonen. Voor het VPRO-programma Standplaats zonder standpunt was hij van plan te onderzoeken hoe het is om in de hoofdstad van Israël te leven en werken.

Advertentie (4)