Ali B: “Ik ben op m’n money als een Jew”

Ali B, Nederlands favoriete Marokkaan, heeft een nieuwe rap uitgebracht. In het nummer zegt de rapper dat hij omgaat met geld ‘als een Jood’ (1:50 – 2:00 min). In die context vervolgt Ali Bouali dat hij na het bedrijven van de liefde vrouwen ‘deporteert’, omdat zij uit zouden zijn op zijn geld.

Een betreurenswaardig fragment. Zacht uitgedrukt. In plaats van het virulente antisemitisme onder Islamitische jongeren tegen te gaan, kiest de knufelmarokkaan klaarblijkelijk om een klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden te verspreiden.

Tegelijkertijd verkiest Ali eveneens het vrouwelijke geslacht neer te zetten als golddiggers. De rapper heeft in het verleden een aantal malen opgetreden bij Bar-Mitswa feesten, zó gierig zijn Joden dan ook weer niet.

Ali B is een Nederlandse rapper en cabaretier van Marokkaanse komaf en woonachtig in Almere. Hij is ook werkzaam als televisiepresentator, stand-upcomedian en labeleigenaar van SPEC Entertainment.

Klik hier voor de reactie van Ali B.

Advertentie (4)