Bomaanslag Joods Centrum Argentinië: Ex-president in staat van beschuldiging gesteld

Juli 1994 verwoeste een enorme bom het Joodse culturele centrum in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Er vielen 85 doden, waarvan de meeste Joods waren. De aanslag was de grootste ooit in Argentinië, waar meer dan 250.000 Joden wonen.

Veel wijst erop dat Hezbollah en Iran achter deze aanslag zaten. Alhoewel dat nooit hard is bewezen, mede doordat onderdelen van het Argentijnse justitiële apparaat het onderzoek naar deze terreurdaad nogal eens tegenwerkten.

Dat laatste blijkt nu ook weer. Want de voormalige Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner is officieel in staat van beschuldiging gesteld, omdat ze, zo stelt Justitie, heeft geprobeerd de rol van Iran bij de aanslag in 1994 te verdoezelen.

Advertentie (4)