Rabobank Coöperatiefonds steunt lespakket ‘Esther was joods’

De voorstelling Esther was joods kan door een bijdrage van het Coöperatiefonds van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden aan Stichting Theaterproducties Gorcum aangeboden worden als lespakket aan scholen in de regio. De productie baseert zich op het dagboek van Esther van Vriesland, een Joods tienermeisje uit Gorinchem. Op 31 december 1941 begon Esther (1926-1942) met het bijhouden van haar dagboek in een schoolschrift gedurende de oorlog.

Directeur Martijn Spijk overhandigde de cheque namens het Coöperatiefonds. Hij vertelt: ,,De commissieleden waren unaniem positief tijdens het bespreken van de aanvraag. Het lespakket heeft een belangrijk doel: kinderen bewust maken van de impact van de Tweede Wereldoorlog. De gevolgen van uitsluiting en discriminatie worden pijnlijk duidelijk door het verhaal van Esther”, meldt dagblad “De Stad Gorinchem” op haar website.

Met het Coöperatiefonds steunt de Rabobank lokale projecten en initiatieven op economisch, maatschappelijk, duurzaam en cultureel gebied. Door de bijdrage van 5000 euro kan Stichting Theaterproducties Gorcum het theaterstuk opvoeren voor groep 7/8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Scholen krijgen daarnaast het dagboek aangeboden en kunnen een workshop naar keuze aanbieden aan leerlingen.

Klik hier om de website van ‘Esther was Joods’ te bezoeken

Advertentie (4)