Koninklijke onderscheiding voor Margriet Bouscher-Snapper

Margriet Bouscher-Snapper is afgelopen vrijdag bekroond met een Koninklijke onderscheiding; benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het lintje voor haar jarenlange werk voor WIZO, een internationale Joodse vrouwenorganisatie die ook actief is in Nederlands. Margriet Bouscher-Snapper is afgelopen vrijdag bekroond met een Koninklijke onderscheiding; benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het lintje voor haar jarenlange werk voor WIZO, een internationale Joodse vrouwenorganisatie die ook actief is in Nederland. 

Margriet was meer dan 25 jaar actief voor WIZO en voerde een reeks van functies en activiteiten uit voor het goede doel, onder meer als penningmeester, het managen van de in Amsterdam gevestigde WIZO-giftshop, de webwinkel en meer technisch gerelateerde zaken. Ze werd door ingewijden het ‘financiële geweten’ van de organisatie genoemd.

De stichting helpt onder meer om kwetsbare groepen binnen de Israëlische samenleving een beter leven te bieden en gelijke kansen te geven, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging.

WIZO (Women’s International Zionist Organization) werd opgericht in 1920 en is sinds 1948 in Nederland gevestigd. WIZO is een internationale organisatie met 250.000 joodse vrouwelijke vrijwilligers in 53 landen.

FILMPJE: WIZO helpt mensen

Wilt u geld doneren aan WIZO? Dat kan via deze link.

Advertentie (4)