Pesach Recept: Nutella Matzetaart

Nutella Matzetaart Pesach Recept

De seideravonden zijn weer achter de rug, maar Pesach is nog niet voorbij. Met Pesach wordt het einde van de slavernij van het Joodse volk in Egypte herdacht en is dan ook een Joods vrijheidsfeest. Deze gebeurtenis staat centraal in de Joodse bewustzijn en is wellicht niet in de laatste plaats populair vanwege lekkernijen. Van Gremsjelies tot overheerlijke chocolade matzetaart.

Speciaal voor onze lezers bieden wij u voor de laatste Pesach dagen een uniek recept aan, een traditionele lekkernij in een modern jasje. De Nutella matzetaart is een eenvoudig recept waar iedereen van houdt, met name uw (klein)kinderen!

Nutella matzetaart in 5 stappen

Benodigdheden: 6 matzes, rode wijn en een flinke pot Nutella

  • 3 matzes kort onderdompelen in rode wijn (desgewenst met druivensap).
  • 3 matzes insmeren met Nutella.
  • Matzes om en om op elkaar leggen.
  • Bovenkant en zijkant van de matzetaart eveneens insmeren met Nutella.
  • Matzetaart in folie wikkelen, paar uurtjes in de ijskast bewaren en klaar is Mozes!

Eet smakelijk, oftewel in het Hebreeuws: Bete’avon! ~ !בתיאבון

UPDATE: Wij zijn door een oplettende lezer erop geattendeerd dat Nutella niet kosjer voor Pesach is. Indien relevant adviseren wij u om een chocoladepasta te kopen die op een lijst van kosjere producten voor Pesach vermeld staat.

Advertentie (4)