Boerkaverbod in de polder

Door Maja Miscke

Enkele jaren geleden noemde ik de boerka/niqaab een mobiel klooster. De omschrijving van Jason Walters vind ik ook erg toepasselijk: een ambulante graftombe. Fidan Ekiz betoogde onlangs in haar column dat de niqaab en de boerka het symbool zijn van vrouwenhaat. Femmes for Freedom is een handtekeningenactie gestart (stuur een mailtje naar info@femmesforfreedom.com), omdat het debat omtrent het boerkaverbod niet door “het antiracistische en islamofobische narratief” mag worden beheerst. Wat is er allemaal aan de hand?

Vanaf 1 augustus is in ons mooie polderland de “Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding”, oftewel het boerkaverbod, van kracht. Alle gezichtsbedekkende kleding is nu verboden in het openbaar vervoer, in ziekenhuizen, scholen, bibliotheken en allerlei andere overheidsgebouwen.

Lees hier verder

Advertentie (4)