Video: Fruit plukken in Bustan Bereshit op de Golan

Bustan Bereshit. Foto you tube

Wat is er nu leuker dan zelf je fruit plukken? Het kan op veel plekken in Israel, ik zelf heb het een aantal malen gedaan in Bustan Bereshit bij Ein Zivan op het oostelijk gedeelte van de Golan.

De kibboets werd in 1968 opgericht door een groep vrijwilligers uit het buitenland en uit een andere kibboets. Het proces duurde ongeveer 3 jaar en daarna werd Ein Zivan uitgeroepen tot een nieuwe kibboets en verscheen het op de Israëlische kaart. In 1992 was het de eerste kibboets die werd geprivatiseerd.

Het bijzondere is dat Bustan Bereshit op de grens met Syrie ligt, tegenover Quneitra en je de Syrische vlaggen ziet wapperen terwijl je het fruit plukt.

Hoe gaat dat plukken in zijn werk? Je koopt één of meerdere lege bakjes en vult die met het fruit dat je plukt. Afhankelijk van het seizoen zijn dat, kersen, bramen, appels, perziken, druiven en vijgen.

In totaal beschikt Bustan Bereshit over 200 ha dus er is genoeg te plukken. Na het plukken zijn er tal van andere mogelijkheden, afhankelijk van het seizoen.

Kinderen kunnen touw klimmen, er zijn dieren, pony- en paardrijtochten, tochten op een tractorkar, terreinvoertuigen, carting voor kinderen, er is een coffeeshop, en je kan luieren in hangmatten. 

Advertentie (4)