Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij herdenking 75 jaar bevrijding Auschwitz

Ingang voormalig concentratiekamp Ayschwitz. Screenshot Twitter

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn maandag 27 januari 2020 in Polen aanwezig bij de herdenking dat het 75-jaar geleden is dat het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd, zo deelt de Rijksvoorlichtingsdienst in een persbericht mee.

Auschwitz-Birkenau staat bekend als grootste concentratie- en vernietigingskamp van Nazi-Duitsland. Op 27 januari 1945 werd het kamp bevrijd door het Sovjetleger. Naar aanleiding van een resolutie van de Verenigde Naties is deze datum in 2005 uitgeroepen tot Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Veel oud-gevangenen en Holocaust-overlevenden zullen bij de jaarlijkse herdenking aanwezig zijn. Tijdens de ceremonie worden ook de andere slachtoffers van de naziperiode herdacht. Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau organiseert de herdenking.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Leden van het Koninklijk Huis wonen in dit kader diverse vieringen en herdenkingen bij.

Advertentie (4)