Nieuw koosjer recept: ‘hete biefstuk’

Reepjes biefstuk in hete saus

Donderdag, dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze keer, via Kosher.com sizzling of wel hete biefstuk met Teriyaki-saus, honing en knoflook.

Ingrediënten biefstuk

Ca. 600 gram steak en snij dat in dunne plakjes

1 theelepel bakpoeder

4 eetlepels maizena , meng het met een 1/2 kopje koud water

3 eetlepels Canola-olie

Ingrediënten saus

1/4 kopje Teriyaki-saus

1 theelepel gehakte knoflook

3 eetlepels sherry

1 eetlepel Sesamolie

1 eetlepel honing

4 lente-uitjes, snij deze in blokjes

Bereidingswijze

Combineer de plakjes biefstuk met het bakpoeder en laat deze 30 minuten rusten.

Spoel het vlees af en droog het goed af. Plaats het in het maïzena-watermengsel (het moet een dikke lijmachtige samenstelling hebben).

Verhit de olie in een anti-aanbak pan. Voeg vlees toe, een paar stukjes tegelijk, maar zorg ervoor dat je de pan niet te vol maakt. Bak één minuut per kant. Haal het vlees uit de pan en bak het in kleine porties totdat al het vlees gaar is. Leg het vlees op een serveerschaal.

Doe alle sausingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Haal van het vuur en giet de saus over het vlees. Garneer het met de lente-uitjes.