Darom Adom: Het zuiden van Israël kleurt rood

screenshot YouTube

Hoewel de winter nog niet op zijn retour is en de afgelopen dagen opnieuw veel regen, wind en zelfs sneeuw in de hoger gelegen delen heeft gebracht, begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het is weer tijd voor een bezoek aan het zuiden van Israël voor het jaarlijkse Darom Adom festival.

Elk jaar volgt het Darom Adom-festival na het regenseizoen wanneer het gewoonlijk groene landschap van de noordelijke Negev bedekt is met een prachtig tapijt van dieprode rode anemonen.

Om dit spektakel van de nationale bloem van Israël volop te vieren, evenals de landbouwprestaties van Israël in het algemeen, wordt het jaarlijkse Darom Adom-festival georganiseerd.

פסטיבל דרום אדום 2020 – Save The Date!כל השנה חיכינו לחג הכלניות והנה הוא מתקרב ובא – פסטיבל דרום אדום 2020 יוצא לדרך!אנחנו עובדים במלא המרץ ומכינים לכם פסטיבל עשיר ופורח, עם שפע פעילויות, סיורים, הופעות, צעדת הכלניות המסורתית, מירוץ הכלניות, שווקים וכמובן מיליוני כלניות!הפסטיבל יתקיים במשך 5 שבועות בין ה- 30/1-29/2.שריינו את סופי השבוע שלכם כי הולך להיות מהמם!תייגו חברים ושתפו את הבשורה!

Geplaatst door ‎דרום אדום – הדף הרשמי‎ op Zondag 12 januari 2020

Het festival vindt plaats gedurende vier weekenden en begint op donderdag 30 januari. Er zijn een groot aantal gezinsgerichte activiteiten die plaatsvinden in de Eshkol regio en het gebied ten oosten en zuiden van Beersheva. Tijdens de midweek kan er genoten worden van het prachtige landschap in de regio en enkele activiteiten terwijl het wat rustiger is.

Dit jaar organiseert het festival onder andere mountain bike-marathons, poëzielezingen en elke donderdag concerten van Israëlische artiesten.

Mocht u in Israël zijn de komende weken, dan raden wij u aan zeker een bezoek aan het zuiden te brengen met zijn prachtige tapijt van rode anemonen.

Advertentie (4)