Israëlische arts in Italië: patiënten boven de 60 worden niet meer geholpen

Ziekenhuis in Italië. Screenshot YouTube

Volgens de Israëlische arts Gai Peleg is het in Noord-Italië niet langer toegestaan ​​om 60-plussers te behandelen met ademhalingsapparatuur.

De Israëlische arts Gai Peleg werkt momenteel in Parma, Italië, in een ziekenhuis om te helpen levens te redden. In een interview met de Israëlische nieuwszender Channel 12 vertelt hij dat de situatie alleen maar aan het verslechteren is omdat het aantal patiënten blijft groeien.

Volgens Peleg is wat hij in het ziekenhuis ziet en hoort dat de instructies zijn om patiënten ouder dan 60 geen toegang meer te verlenen tot kunstmatige beademingsapparatuur aangezien dergelijke machines beperkt in aantal zijn.

Hij voegde eraan toe dat alle gezondheidsdiensten ter wereld met tekorten kampen vanwege het snelle en onverwachte karakter van COVID-19.

Het aantal doden in Italië is inmiddels opgelopen tot bijna het dubbele van het aantal slachtoffers in China.

Ondertussen probeert Israël momenteel duizenden beademingsmachines te kopen die hopelijk half mei in het land aankomen. Premier Benjamin Netanyahu zei zaterdag dat Israël alle middelen gebruikt die het heeft om medische apparatuur aan te schaffen, zodat Israël de middelen heeft om patiënten te behandelen tijdens de pandemie.