Rabbijn maakt van de nood een deugd: Doe het zelf Sjabbat kit!

Yanki Jacobs
Rabbijn Yanki Jacobs

Vanwege het corona virus en om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden, heeft de Amsterdamse Zuidas-rabbijn, Yanki Jacobs, via social media laten weten, te overwegen de verschillende activiteiten voor Joodse studenten en young professionals voorlopig op te schorten.

Zo vlak voor Pesach, met de jaarlijks drukbezochte Seideravonden, is dit een heftige beslissing. Yanki Jacobs geeft aan dat zijn bestuur van Chabad on Campus aandringt deze beslissing te nemen, indien medische deskundigen dit ter zijner tijd noodzakelijk vinden. De veiligheid van de studenten, young professionals, starters en dus ook van de bredere gemeenschap waarmee zij in aanraking komen, gaat voor.

In dezelfde brief kondigt Jacobs aan dat er pakketten zullen worden ontwikkeld zodat mensen in hun huiselijke en veilige omgeving een volwaardige Sjabbat en/of Pesach kunnen vieren. Ook zullen de komende weken virtuele lessen plaatsvinden: hoe leid ik een Sederavond?. Voor het volgen van de online Sedercursus kunt u berichten naar het secretariaat van Chabad on Campus via: info@chabadoncampus.nl

Advertentie (4)