De 10 steden in Israël met het hoogste aantal besmettingen

Er is nu een duidelijk overzicht van de steden met het hoogste aantal besmettingen in Israël, waarbij Jeruzalem de lijst aanvoert.

Jeruzalem (1.780 gevallen) en Bnei Brak (1.681 gevallen) hebben het hoogste aantal coronavirus gevallen in Israël, volgens een rapport van het ministerie van Volksgezondheid dat vrijdagochtend werd vrijgegeven.

Andere steden die in de top 10 staan: Tel Aviv (434), Elad (226), Ashkelon (220), Petah Tikva (191), Rishon Lezion (187), Modi’in Illit (184), Beit Shemesh (177) en Ashdod (168).

Per hoofd van de bevolking zijn de top drie steden echter Bnei Brak, Efrat en Elad, steden met een overwegend orthodoxe of ultraorthodoxe bevolking.

De steden die de afgelopen drie dagen een opvallende stijging van het aantal gevallen van het coronavirus hebben gezien zijn: Bnei Brak (+ 7%), Tiberius (+ 7%), Safed (+ 6%) en Jeruzalem (+ 4%).

Het Ministerie van Volksgezondheid kwam ook met informatie over het aantal besmettingen in Arabische steden en dorpen. Opvallend is dat ondanks een forse toename van het aantal tests in deze gebieden, de Arabische steden en dorpen een lager aantal geïnfecteerden en een veel lager aantal besmettingen telden.

Clalit, een grote zorgorganisatie in Israel, heeft aangekondigd om in Nazareth, Umm al-Fahm and Tamra en in oost-Jeruzalem nieuwe test-faciliteiten te openen. Dit zou de stap voor Arabische inwoners van Israel laagdrempeliger moeten maken om zich te laten testen.

In Rahat, een Bedoeïenenstad van circa 69.000 inwoners in de Negev-woestijn, is een mobiele kliniek geopend.

Het Israëlisch parlementslid Ahmad Tibi van de Arab Joint List heeft onlangs zijn achterban opgeroepen om zich meer te laten testen: “Het is niet beschamend om getest te worden of ziek te zijn”.

De top vijf Arabische steden en dorpen zijn: Tamara (16), Baqa al-Gharbiyye (11), Tayibe (9), Sakhnin (6) en Mgarr (6).

Op vrijdag bleek uit de laatste stand van zaken dat er totaal 10.095 geïnfecteerde Israëli’s zijn, waarvan 164 in ernstige toestand, waaronder 125 patiënten aan de beademing liggen. Ongeveer 1061 Israëli’s zijn hersteld van het nieuwe virus.

Vanaf zondag wordt het in Israel voor iedereen ouder dan 6 jaar verplicht om buiten een mondmasker te dragen.

Advertentie (4)