Elbit gaat duizenden slimme automatische beademingsmachines produceren

Slimme beademingsmachine. Foto COGAT

Het Israëlische Ministerie van Defensie en het Ministerie van Volksgezondheid hebben het defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems Ltd uitgekozen om een productielijn op te zetten voor de productie van duizenden ‘LifeCan One’-beademingsapparatuur.

Gebaseerd op de technologie ontwikkeld door het Israëlische bedrijf LifeCan Medical, zal de productielijn van Elbit duizenden slimme automatische beademingsmachines produceren. Deze machines stellen medische centra in staat Ademhalingszorg in de beginfase te bieden aan een groter aantal patiënten met minder ernstige ademhalingsproblemen, waardoor het acute tekort aan beademingsapparatuur wordt verlicht.

Brig-Gen Dr. Daniel Gold zei: “Het nationale doel is om op zeer korte termijn een ​​volledig onafhankelijke productiecapaciteit te bereiken die duizenden beademingsapparaten levert aan het Israëlische gezondheidssysteem. De beslissing om gebruik te maken van de indrukwekkende capaciteiten van onze defensie-industrie, die in staat is tot kwaliteitsproductie in recordtijd, of het nu gaat om onbemande antennesystemen of beademingsapparatuur, werpt zijn vruchten af ​​en we kunnen de gestelde doelen bereiken.”

Yehuda Vered, algemeen manager van Elbit Systems: “Het mobiliseren van onze capaciteit om te helpen bij de strijd tegen het coronavirus is de kern van de missie als bedrijf voor defensie-technologie. Ik ben trots op ons vermogen om deze productielijnen van hoge kwaliteit op te zetten”.

Teams van Elbit System en Life Can Medical werken samen om alle aspecten in kaart te brengen die betrokken zijn bij het omzetten van het werkende prototypes, die zijn goedgekeurd door de Israëlische gezondheidsautoriteiten, in een productie-klaar apparaat. Elbit heeft twee productiefaciliteiten omgebouwd tot productielijnen voor seriële assemblage en heeft zijn wereldwijde bedrijfsinfrastructuur gebruikt om alle benodigde onderdelen snel in te kopen.