Nationaal Park Ceasarea (video)

Screenshot YouTube

In het kader van onze serie ‘Israël komt naar u toe, zolang u niet naar Israël kunt komen,’brengen we vandaag een bezoek aan Ceasarea.

Caesarea National Park zijn de oude ruïnes van een belangrijke havenstad Caesarea Maritima. Gebouwd door Herodes de Grote rond 25-32 voor Christus, was het een groot commercieel centrum tijdens de Byzantijnse periode.

Caesarea diende als het hoofdkwartier van de provincie Judea van het Romeinse rijk en verloor economische betekenis na de Arabische verovering in 640 BCE. Het werd veroverd door de kruisvaarders op 17 mei 1101, voordat het in 1265 door de Mamelukes werd vernietigd.

Tegenwoordig zijn er cafés en restaurants, evenals souvenirwinkels.Als je Caesarea National Park bezoekt, maak je een fascinerende stap in de geschiedenis van deze opmerkelijke oude stad die niet alleen de vernietiging en oorlog heeft overleefd, maar ook het steeds druppelende water en zand.

Caesarea National Park ligt aan de Israëlische kustvlakte, halverwege tussen Tel Aviv en Haifa.

En dit is hoe Sergio & RhodaCeasarea hebben ervaren.

Advertentie (4)