Israëlische centrum begeleidt online 85 EU-innovatie organisaties

Enkele van de deelnemers aan de online trainingssessie van het Eilat Tech Center voor innovatieorganisaties in Europa en daarbuiten. Foto Arieli Capital

Het Eilat Tech Center (ETC) in het zuiden van Israël leert innovatiecentra in 25 lidstaten van de Europese Unie hoe ze de groei van start-ups in het coronavirus-tijdperk kunnen bevorderen, meldt ISRAEL21C.

Vertegenwoordigers van 85 innovatieorganisaties woonden de kickoff-sessie bij op 31 maart, geleid door Or Haviv, CEO van de Eilat Hub en een partner in het moederbedrijf, Arieli Capital .

Deelnemers kwamen uit Nederland, Oostenrijk, België, Cyprus, Kroatië, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en Zwitserland; evenals Israël, de Verenigde Staten, Ghana en Mexico.

Ze vertegenwoordigden groepen zoals hubs, accelerators, gedeelde werkruimten, overheidsinstanties, academische instellingen (waaronder Oxford University) en bedrijven die gespecialiseerd zijn in online training. Ongeveer de helft van de deelnemers vertegenwoordigde innovatiegroepen op het gebied van gezondheid.

Haviv presenteerde de casestudy van een Italiaans nanotechbedrijf dat deelnam aan het Eilat-versnellingsprogramma dat aan het begin van de coronaviruscrisis erin slaagde een deal van $ 350.000 met een internationaal agritechbedrijf af te ronden.

ETC heeft een geschiedenis van samenwerkingsprogramma’s in Europa. Het betreft onder meer het eerste gezamenlijke Italiaans-Israëlische innovatieprogramma dat in januari in Eilat werd gelanceerd voor het versnellen van startups, opgericht en ondersteund door de Italiaanse ambassade en Intesa Sanpaolo, een toonaangevende Italiaanse bankgroep.

ETC heeft ook een samenwerkingsprogramma tussen de gemeenten Nice en Eilat voor de bevordering van initiatieven voor slimme steden.

Dientengevolge vroegen vertegenwoordigers van de European Innovation Hub in Israël de directeuren van ETC om online trainingssessies te houden voor innovatiecentra in de EU om hen te helpen bij de overstap naar een digitaal werkmodel.

“In een tijd waarin de hele wereld zijn werkpatronen heeft veranderd in op afstand gebaseerde operaties en wanneer teams van bedrijven over de hele wereld verspreid zijn en vanuit huis werken, veranderde de geografische afstand van de Eilat Hub, als het meest zuidelijke innovatie-ecosysteem in Israël, van de ene op de andere dag in een voordeel, ”merkte Haviv op.

Sharon Gindi, directeur bedrijfsontwikkeling bij ETC, zei: “Een van de belangrijkste resultaten van de coronaviruscrisis is de versterking van de samenwerking tussen landen in het algemeen en tussen hightechorganisaties in het bijzonder. Er is tegenwoordig een wereldwijd besef van een gedeeld lot en alleen een sterke samenwerking en de overdracht van knowhow zullen ons in staat stellen om oplossingen te vinden. ”

Hieronder geeft Haviv ons zijn gouden regels.

10 gouden regels om de groei van bedrijven op afstand te bevorderen

  1. Micromanage niet
  2. Word een generalist met een team van experts
  3. Backbrief op een manier die de berichten met betrekking tot missie, tijdlijn, taak en doel niet verliest.
  4. Schaal – meester uitbesteding
  5. Let op overtolligheid
  6. Samenwerken
  7. Houd je “waarom” levend, het is jouw brandstof!
  8. Wees holistisch en geef terug
  9. Houd de organisatiestructuur levend
  10. Communiceren.