Eilat en het Franse Nice lanceren een gezamenlijk ‘smart cities-initiatief’

Eilat vanuit de luct. Foto ElAl

De Israelische stad Eilat en de Franse stad Nice, hebben de lancering aangekondigd van een gezamenlijk, tweejarig initiatief gericht op het gebruik van slimme technologieën om gemeenschappelijke gemeentelijke problemen op te lossen.

Een team van tien mensen uit elke stad zal oplossingen zoeken voor huidige en toekomstige stedelijke problemen op het gebied van gezondheid, infrastructuur, transport, energie en toerisme.

Het programma wordt geleid door het Eilat Tech Center, dat innovatieprogramma’s beheert voor academische-en onderzoeksinstellingen, overheden, gemeenten, industriële merken en investerings- en kapitaalfondsen. Het centrum maakt deel uit van de Arieli Capital-groep, een Amerikaanse investeringsmaatschappij met kantoren in Israël en New York.

Het Eilat-Nice-programma wordt eind februari gelanceerd en vanaf dat moment zullen de twee teams maandelijks overleg plegen om hun voortgang te bespreken. In september dit jaar komen de teams bijeen in Eilat om hun voorstellen te presenteren, en de definitieve projecten worden in 2021 in Nice vastgelegd.

Hoewel Nice aanzienlijk groter is zijn Nice en Eilat beiden kuststeden met grote toeristische industrieën. Het initiatief zal problemen met beide steden aanpakken, en de oplossingen zullen van toepassing zijn op andere gemeenten, zei Or Haviv van Arieli Capital.

In december 2019 zei het Eilat Tech Center dat het zeven Italiaanse startups had geselecteerd om deel te nemen aan het eerste accelerator-programma voor Italiaanse startups in Israël. De bedrijven werken in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, slimme mobiliteit, voedingstechnologie en schone technologie, en zullen van januari tot maart 2020 in Eilat zijn gevestigd.

Advertentie (4)