Israëlisch desinfectiemiddel doodt 100% van de virussen, bacteriën

Ter illustratie. Screenshopt YouTube

Een ultramodern desinfectiemiddel dat is ontwikkeld door het Israel Institute for Biological Research en wordt gedistribueerd door Tera Novel, kan 100% van de bacteriën, virussen en schimmels doden, waaronder het nieuwe coronavirus.

“Ons ontsmettingsmiddel werkt op een heel andere manier dan vele andere,” vertelde Tera Novel-voorzitter Karen Cohen Khazon aan The Jerusalem Post. “We gebruiken ook hypochloriet, maar in een zeer hoge concentratie en we voegen wat extra ingrediënten toe zodat overal waar het desinfectiemiddel wordt gesproeid, het een zeer witte gel wordt die het materiaal een tijdje op het oppervlak houdt.”

Om het schoon te maken, legde ze uit, hoef je het alleen maar af te spoelen met water of schoon te maken met een handdoek of keukenpapier. Hazon zegt dat het ontsmettingsmiddel goed werkt op muren, plafonds, vloeren, toiletten, spa’s, luchthaven toiletten en ook mikve’s, rituele baden die gebruikt worden door religieus Joodse vrouwen.

Het bedrijf begon een test in Bnei Brak als onderdeel van de inspanning om de coronavirus beperkingen in de regio langzaam te verminderen door het ontsmettingsmiddel in mikve’s in de ultraorthodoxe stad te gebruiken. De pilot is schijnbaar een succes, aangezien de stad van plan is de mikve’s de komende dagen te heropenen.

Bnei Brak was een van de steden die het zwaarst werden getroffen door het nieuwe coronavirus. De stad werd begin april uitgeroepen tot een ‘verboden zone’, waarbij het de inwoners werd verboden de stad te verlaten in een poging de verspreiding van het virus te stoppen. 

Mikve. Screenshot YouTube

Nu het land langzaam weer ‘normaal’ wordt, gebruikt Bnei Brak de nieuwe technologie om hetzelfde te proberen. “Ze zijn erg enthousiast om de mikve’s terug te brengen naar de samenleving, om weer normaal te leven”, vertelde Khazon aan de Jerusalem Post . “We zijn erg gevleid en blij om deel uit te maken van een poging om de samenleving in Bnei Brak terug te brengen naar hun routine, vooral na de zeer moeilijke tijd die ze moesten doormaken.”

De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor en gebruikt door de IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten en werd later ook overgedragen voor gebruik door het Amerikaanse leger. Het wordt voor het grootste deel in noodmagazijnen bewaard totdat de behoefte zich voordoet: een behoefte die veel lijkt op de pandemie van het coronavirus.

Tera Novel is van plan het desinfectiemiddel te blijven leveren aan andere organisaties in de openbare arena, zoals kuuroorden, ziekenhuizen,bejaardentehuizen en andere die door het virus besmet zijn”, zei Khazon.

Ze had al een pilot uitgevoerd in een Israëlisch ziekenhuis, vertelde ze aan de Jerusalem Post, en zal binnenkort ook een pilot in een bejaardentehuis uitvoeren. Ze werken ook aan een deal met Israëlische sportscholen.

“Het is een Israëlische state-of-the-art technologie om alle omgevings infecties te desinfecteren en te beëindigen. Wanneer we het coronavirus en andere virussen moeten verwijderen, is het erg goed dat Israël en het Israel Institute for Biological Research met Tera Novel dit product hebben ontwikkeld en het nu kunnen verplaatsen van defensie, leger en veiligheidsdiensten ten goede voor het burgerleven”, vertelde Khazon de Jerusalem Post. “Het kan mensen helpen om weer ‘normaal’ te leven.”

Advertentie (4)