Israëls Sheba Medical Center en Amerikaans National Institutes of Health werken samen in COVID-19 onderzoek

Foto Sheba Medical Center

Het Israëlische Sheba Medical Center in Tel HaShomer en het National Institutes of Health (NIH), het Amerikaanse onderzoeksbureau voor biomedische-en volksgezondheid, hebben hun krachten gebundeld om toegepast wetenschappelijk en klinisch onderzoek uit te voeren in de jacht op behandelingen om de wereldwijde COVID-19-pandemie te beëindigen.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Sheba Medical Center bloedmonsters, plasma en het COVID-19-virus van geïnfecteerde patiënten in Israël aan het NIH-vaccinonderzoekscentrum leveren.

Ze sturen ook alle relevante informatie die is verzameld uit een reeks klinische onderzoeken die het ziekenhuis uitvoert met verschillende behandelingen van wereldwijde farmaceutische bedrijven, evenals met eigen experimentele behandelingen, zei het in Tel HaShomer gevestigde ziekenhuis in een verklaring.

Sheba Medical Center zal het NIH’s Vaccine Research Center voorzien van bloedmonsters, plasma en het COVID-19-virus zelf van geïnfecteerde patiënten in Israël, evenals alle relevante informatie via een reeks klinische onderzoeken die het ziekenhuis momenteel uitvoert op verschillende behandelingen van wereldwijde farmaceutische bedrijven, evenals zijn eigen experimentele behandelingen.

De NIH zal Sheba-onderzoek naar COVID-19 ondersteunen om het proces van onderzoek, begrip en het vinden van de meest effectieve behandelingen en vaccins te versnellen.

“Deze samenwerking brengt het uitstekende klinische inzicht van het Sheba Medical Center samen met onze ultramoderne benaderingen voor het wetenschappelijk onderzoek naar menselijke infectieziekten. Ik ben er zeker van dat we veel zullen kunnen bijdragen aan de oplossing, niet alleen van deze huidige pandemie, maar ook van opkomende infecties in de toekomst, ”zei Dr. Daniel Douek, senior onderzoeker / afdeling menselijke immunologie bij het NIH Vaccine Research Center.

Advertentie (4)