Joods hotel in Polen biedt gratis kamers aan zorgverleners aan

Hotel Ilan in Lublin, Polen, deelt een gebouw met wat vroeger een van de grootste yeshiva’s ter wereld was. Foto Wikimedia Commons/JTA

Hotel Ilan in Lublin, een stad in het centrum van Polen, biedt 60 kamers gratis aan zorgverleners die het coronavirus bestrijden aan. Het ontbijt is inbegrepen, zei Agnieszka Kolibska, de hotelmanager. Het is het enige hotel in de stad dat gratis kamers voor artsen en verplegend personeel aanbiedt.

Sommigen willen niet meteen naar huis en hebben nauw contact met familieleden na een dienst waarin ze in nauw contact staan met coronavirus patiënten, aldus schrijft JTA.

‘We zijn blij dat we als hotel en als lokale joodse gemeenschap de gezondheidszorg in deze moeilijke tijden kunnen ondersteunen’, zei Kolibska.

Het hotel is gevestigd in het gebouw van wat vroeger een van de grootste yeshiva’s ter wereld was, opgericht door Rabbi Meir Yehuda Shapiro in 1930. Het gebouw is nu eigendom van de Joodse Gemeenschap van Warschau.

Elders, in Warschau, schonk het Joods Theater honderd genaaide maskers aan het Social Welfare Centre van de stad. Nu bereidt het zich voor om een ​​pakket van hen naar een weeshuis in Warschau te sturen.

Polen heeft 11.273 gevallen van COVID-19 en 524 sterfgevallen gezien .

Advertentie (4)