Tel Aviv doet er alles aan om restaurants en cafés te helpen open te gaan

Foto Gemeente Tel Aviv

In tegenstelling wat je leest en hoort over de problemen waar horeca ondernemers in Nederland en dan met name Amsterdam, mee te maken hebben, doet de gemeente Tel Aviv er alles aan om horeca ondernemers op alle mogelijke manieren te helpen nu ze op woensdag 27 mei weer open mogen.

In een persbericht laat de gemeente Tel Aviv weten de ondernemers in de stad te hebben benaderd om ze te laten weten dat het bijvoorbeeld mogelijk is hun terrassen op straat uit te breiden.

Inmiddels hebben al 115 horeca ondernemers hiervan gebruik gemaakt en kunnen hun terrassen uitbreiden op wat voorheen parkeerplaatsen voor auto’s waren. De vakken worden door de gemeente gemarkeerd.

Foto gemeente Tel Aviv

De gemeente Tel Aviv laat weten te blijven vechten voor de 70.000 werknemers in de horeca van de stad.

Twee weken geleden heeft de gemeente volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid een schets voorgelegd voor de onmiddellijke opening van restaurants, bars en cafés. De gemeente verleende ook vrijstellingen van vergoedingen voor het plaatsen van stoelen en tafels in de publieke ruimte, en zijn nachtvergunningen voorlopig gratis.

Ook hoeven ondernemers de komende drie maanden geen gemeentelijke belastingen te betalen.

Foto gemeente Tel Aviv

Daarnaast heeft de gemeente 1000 stoelen en parasols op centrale pleinen geplaatst om afhaalrestaurants aan te moedigen en kondigde de afsluiting aan van 11 straten die de komende weken autovrije worden gemaakt om handel en economische bedrijvigheid te stimuleren.

Hierdoor wordt het met name voor de in die straten gevestigde horeca makkelijker hun terrassen op de straat uit te breiden.