Medewerkers van aantal scholen in Israël besmet met het virus; kinderen in quarantaine

Kinderen tijdens hun eerste schooldag na de lockdown in Israël

In verschillende steden in Israël zijn tientallen kinderen in quarantaine geplaatst, nadat medewerkers van de scholen besmet bleken met het coronavirus.

Zo was een medewerker van het kleuterschool complex aan de Yehuda HaMaccabi-straat in Tel Aviv positief getest en werden 50 kinderen thuis in quarantaine geplaatst.

Nadat een onderwijsassistent op een school in Bnei Brak positief testte op het coronavirus, werden tientallen kinderen en personeelsleden van een kleuterschool voor speciaal onderwijs in quarantaine geplaatst.

Vorige maand werd Bnei Brak twee weken van de buitenwereld afgesloten toen bleek dat er sprake was van een groot aantal coronavirus besmettingen.

In Rishon LeZion werd bij een assistent-leraar het coronavirus vastgesteld met als gevolg dat 20 kinderen thuis in quarantaine zijn geplaatst.

Daarnaast zijn 27 bewoners en drie personeelsleden van de Beit Hanna-revalidatie-centrum in Rehovot geïsoleerd, nadat een werknemer daar ook met het coronavirus besmet bleek, meldden Hebreeuwse media.

Iedereen wordt getest.

Bij het opengaan van de scholen was er al bezorgdheid dat dit kon leiden tot nieuwe besmettingen en daar werd ook rekening mee gehouden.

Gezondheidsfunctionarissen zeiden vooraf dat het moeilijk zou zijn om vooral jonge kinderen te wijzen op de hygiëne voorschriften en social distancing en waren tegen een te snelle opening van de scholen.

Daar het echter voor veel ouders onmogelijk was hun kinderen alleen te laten nu ze weer konden gaan werken, werd uiteindelijk besloten de scholen te openen met inachtneming van een aantal voorwaarden. Zo moeten scholen alle ramen open hebben voor ventilatie.

Het coronavirus in Israel is al enkele weken onder controle. De lockdown is inmiddels geheel opgeheven, maar bedrijven moeten zich houden aan diverse strikte voorwaarden.

Dagelijks komen er in Israel slechts enkele besmettingen bij. Het dodental is 279 op een bevolking van ruim 9 miljoen Israëli’s.