Student geneeskunde heeft app ontwikkeld waardoor testen coronavirus vaccins worden versneld

<strong>Daniel Iluz-Freundlich</strong> . Foto Refuah Solutions

Daniel Iluz-Freundlich heeft hij een app ontwikkeld die helpt bij het vinden en registreren van patiënten die met het coronavirus zijn geïnfecteerd. Met deze app kunnen klinische proeven om een vaccin tegen het coronavirus te vinden worden versneld, volgens een persbericht van de universiteit. Daniel is een tweedejaars student geneeskunde aan de Ben-Gurion Universiteit in Beersheba en is daarnaast vice-president van Refuah Solutions Ltd.

Door gebruik te maken van deze nieuwe app kunnen klinische onderzoekers snel toegang krijgen tot informatie die van invloed is op de opname en isolatie van patiënten, specifieke onderzoeksinformatie selecteren en andere activiteiten coördineren die verband houden met klinische tests.

Het mooie is dat de app gratis wordt aangeboden aan gebruikers over de hele wereld.

Gerald Y. Minuk, CEO van Refuah Solutions Ltd, prees de app van Iluz-Freundlich en zei: “Wat Daniel heeft ontwikkeld zal door onderzoekers over de hele wereld worden gewaardeerd, maar degenen die er het meeste baat bij zullen hebben, zijn de ongelukkige patiënten met ernstige COVID-19-infecties, waarvan we hopen dat ze nu veel sneller en veiliger zullen worden behandeld dan wat zonder het geval zou zijn geweest.”

Iluz-Freundlich ontwikkelde de app oorspronkelijk met andere medische aandoeningen in het achterhoofd en voegde pas onlangs nieuwe functies toe, zoals een meldingssysteem en een zij-aan-zij vergelijking van coronavirus proeven die in het systeem zijn ingebouwd.

“In de eerste twee fasen weten onderzoekers doorgaans hoelang de fases duren. In de derde fase kan het vinden en inschrijven van het vereiste aantal patiënten met de juiste criteria voor een bepaalde studie echter een uitdaging zijn. Sterker nog, vertragingen bij de inschrijving van patiënten zijn verantwoordelijk voor 70 tot 90% van de onderzoeken die niet op tijd worden afgerond”, zei Iluz-Freundlich, en beschreef hoe de app klinische onderzoeken ondersteunt.

Als onderdeel van een pilotstudie van de app bleek dat PI-Enroll in de helft van de tijd die met andere apps werd gezien, het dubbele aantal patiënten inschreef.

“Daniel belichaamt het soort uitzonderlijke student dat zich aangetrokken voelt tot de internationale medische school van BGU”, zegt Doug Seserman, CEO van American Associates, Ben-Gurion University of the Negev (AABGU). “We zijn blij dat hij deel zal nemen aan een webinar dat we hosten met MSIH-alumni die aan de frontlinie werken om het virus te bestrijden.”

Advertentie (4)