116 nieuwe besmettingen binnen 24 uur in Israël; nieuwe beperkingen mogelijk

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Dinsdag was met 116 nieuwe virus besmettingen de grootste stijging in 24 uur in weken in Israël. Daarnaast overleden er vijf mensen, iets wat ook lange tijd niet was voorgekomen. De kans is groot dat er opnieuw beperkingen worden ingesteld.

Het aantal doden door het virus in Israël staat nu op 290.

Het aantal actieve besmettingen is nu opgelopen naar 2.055. Daarvan liggen 29 mensen aan de beademing, de rest heeft overwegend milde klachten.

Vandaag zal premier Netanyahu beslissen of alle middelbare scholen in Israël worden gesloten aangezien het aantal besmettingen scholen blijft toenemen.

De stijging van het aantal besmettingen begon afgelopen donderdag met 79 nieuwe gevallen in 24 uur, gevolgd door een aanzienlijke toename van 115 nieuwe infecties op vrijdag. Dit was de eerste keer sinds 2 mei dat de grens van 100 nieuwe besmettingen werd overschreden. Maandag waren er 98 nieuwe gevallen en dinsdag 116.

Gezondheidsfunctionarissen hebben de toename toegeschreven aan de zelfgenoegzaamheid van het publiek.

Israël heeft de afgelopen weken stappen ondernomen om de virusbeperkingen terug te draaien. Scholen, synagogen, winkelcentra, restaurants, stranden, parken en andere ruimtes werden heropend. Hoewel de richtlijnen voor sociale afstand en hygiëne gehandhaafd blijven, hebben veel mensen een meer ontspannen houding aangenomen toen het virus leek af te nemen. De instructies voor het dragen van maskers buitenshuis werd vaak genegeerd.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid komen de meeste nieuwe gevallen op middelbare scholen voor. Bij de Gymnasia Rehavia middelbare school in Jeruzalem, zijn de afgelopen week 159 studenten en medewerkers besmet geraakt.

Het ministerie van Onderwijs heeft eerder dinsdag gezegd dat in totaal 217 mensen de afgelopen dagen in het land besmet zijn geraakt in scholen en kleuterscholen. 9.935 studenten en onderwijzend personeel zijn in quarantaine Gezet en 31 scholen zijn tijdelijk zijn.

Klik hier voor al het nieuws over het coronavirus.

Advertentie (4)