Israëlisch bedrijf Beyond Meat gaat Europa vanuit Nederland veroveren

Plantaardige hamburger. Foto Beyond Meat

Beyond Meat, marktleider in plantaardig vlees, heeft haar eerste productiefaciliteit in Europa aangekondigd in Zoeterwoude, in samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat. Een 2e productiefaciliteit staat gepland in Enschede voor eind 2020.

Beide faciliteiten zijn bedoeld voor een ​​efficiëntere distributie voor de producten van Beyond Meat in Europa, het Midden Oosten en Afrika aangezien de wereldwijde groei van de vraag naar plantaardig vlees.

De nieuwe faciliteit is eigendom van Zandbergen en zal de producten van Beyond Meat verpakken in duurzame materialen. De lichtere verpakking bevat 30% minder materiaal en sluit aan bij het streven van Beyond Meat naar duurzaamheid.

Met de acquisitie van haar eerste productiefaciliteit in Europa heeft Beyond Meat haar de tweede productievestiging na Missouri in de VS geopend. De nieuwe fabriek van Beyond Meat zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn.

Advertentie (4)