Grote stijging nieuwe coronabesmettingen in Israël, mogelijk nieuwe beperkingen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het gaat niet goed. Opnieuw is er sprake van een grote stijging van het aantal nieuwe besmettingen in Israël. De afgelopen 24 uur zijn er 299 nieuwe besmettingen gemeld, de hoogste stijging op een dag sinds april.

Sinds 1 juni zijn er 1.700 nieuwe besmettingen bijgekomen, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. Tel Aviv, wordt gezien als een centrum van de nieuwste uitbraak en heeft volgens cijfers van het ministerie meer dan 1000 nieuwe besmettingsgevallen. Aan het begin van de maand waren dat er nog 611.

In totaal zijn er in Israël 19.637 besmettingen vastgesteld. 15.459 mensen zijn hersteld, het aantal actieve besmettingen staat op 4.178.

Hiervan liggen er 37 in kritieke toestand in het ziekenhuis waarvan 27 aan de beademing.

Van de overige patiënten zijn er 41 met matige klachten, de rest heeft milde klachten.

Het aantal doden door het coronavirus is gestegen naar 303.

Het zogenaamde corona kabinet komt woensdagmiddag bij elkaar om de verontrustende situatie te bespreken en eventuele beperkingen opnieuw in te voeren.

De Knesset heeft gisteren besloten dat de speciale nood voorschriften met 45 dagen zijn verlengd, gezien het stijgend aantal dagelijkse besmettingen.

Hoewel minister van Volksgezondheid Edelstein er op aandringt de economie niet verder te heropenen, wil de minister van Financiën Katz de beperkingen die de economie schaden opheffen.

Het grote probleem is dat de nieuwe besmettingen verspreid zijn over het land, waardoor gezondheidsfunctionarissen moeite hebben om vast te stellen hoe en waar het virus zich verspreidt.

Van de nieuwe gevallen die de afgelopen drie dagen zijn geregistreerd, zijn er 49 gevonden in Tel Aviv-Jaffa, 32 in Arara in het zuiden, 32 in Jeruzalem, 31 in Bnei Brak in centraal Israël, 29 in Baqa al-Gharbiyye in het noorden en 22 in de noordelijke stad Haifa.

In ieder geval is duidelijk dat sinds het versoepelen van de strenge beperkingen het aantal besmettingen sterk is toegenomen. Er wordt met bezorgdheid uitgekeken naar de cijfers van woensdag en de komende dagen.

Advertentie (4)