Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Ichilov ziekenhuis Tel Aviv. Foto Ichilov

217 nieuwe besmettingen in 24 uur en een virus uitbraak in het Ichilov ziekenhuis Tel Aviv lijken te wijzen op een tweede virusgolf in Israël, lees je hier.

Naar nu blijkt zijn afgelopen vrijdag 37 Peruaanse Joden naar Israël geëmigreerd om straatrellen en het COVID-19 virus te ontvluchten, staat hier.

Na de hightech moet de nieuwe groeimotor van Israël de ontwikkeling van autonome voertuigen & kwantum-technologieën worden, lees je hier.

De nieuwe Israëlische minister voor Milieu heeft plannen van haar voorganger voor vuilverbrandingsovens in de ijskast gezet en wil overgaan naar het recyclen van huisvuil, lees je hier.

Democraten in het Amerikaanse Congres hebben een brief opgesteld waarin premier Netanyahu wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van zijn annexatieplannen, staat hier.

Israël tekende dinsdag een deal met het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna om Israël te voorzien van het nieuwe vaccin mocht het succesvol zijn, lees je hier.

De Griekse premier is vandaag met zijn vrouw in Israël gearriveerd om te praten over toerisme, annexatie plannen en energie, staat hier.

De Knesset heeft de zogenaamde ‘Noorse wet’ goedgekeurd waarbij partijen parlementsleden die minister zijn geworden kan vervangen met andere partijleden. Dit was belangrijk voor de Blauw en Wit partij en een mogelijkheid voor Netanyahu om Benny Gantz te dwingen akkoord te gaan met wijzigingen in de coalitieovereenkomst, staat hier.

Deze film toont de ongekende zoektocht van een Israëlische fotograaf om een ijsbeer te fotograferen terwijl hij naast de beer zwemt. Dis is nog nooit eerder gedaan en met goede reden, lees en zie je hier.

Mede door de constante aanvallen van premier Netanyahu op het juridische systeem worden diverse rechters bedreigd, staat hier.

De UNHRC wil dat de lijst met Israëlische bedrijven die moeten worden geboycot omdat ze ook in settlements actief zijn, jaarlijks wordt bijgewerkt, lees je hier.

De Israëlische economie is in het 1e kwartaal gekrompen met 6,8%. Men vreest voor de resultaten van het 2e kwartaal omdat de sluiting van de economie in Israël pas half maart inging, staat hier.

Advertentie (4)