Multinationale groep met Israëlische en Nederlandse bedrijven bundelt krachten

Eenj VDL bus in gebruik bij Egged Taavura in Israël. Screenshot YouTube

Het Zuid-Koreaanse Hyundai, de Nederlandse VDL Groep en de Israëlische Tadiran en Taavura-Livnat groep gaan hun krachten bundelen om nieuwe technologieën te ontwikkelen. De groep heeft daarvoor een nieuwe technologie hub opgezet die zich zal richten op het stimuleren van startups in de auto- en mobiliteitssector.

De Quantum Hub, die dinsdag in Herzliya werd gelanceerd, is opgezet via de samenwerking van de Israëlische Taavura-Livnat Group met de Hyundai Groep, de Nederlandse VDL Groep en de Israëlische Tadiran Groep. Taavura en Hyundai hadden al in 2019 afgesproken om samen te werken aan de hub.

Het doel van de hub is om de groei van startups te ondersteunen en hen te verbinden met de bedrijven die verbonden zijn met de oprichters van de hub.

Het Israëlisch transport- en logistiekconcern Livnat Group, VDL, Hyundai en Tadiran hebben samen belangen in honderden bedrijven in Israël en in het buitenland die op zoek zijn naar partners met startups om hun efficiëntie te vergroten en nieuwe bedrijfsactiviteiten te starten.

De hub biedt de startups de kans om commerciële partnerschappen met deze bedrijven aan te gaan en ook hun technologieën te testen.

Het eerste programma dat door de nieuwe hub is opgezet, is de Quantum SPARK, een programma van 12 weken voor geselecteerde startups.

U kunt zich aanmelden, de deadline voor aanmelding voor het programma is 15 juli.