Verlenging werkloosheidsuitkeringen in Israël tot 15 augustus

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Nadat afgelopen week bekend werd dat honderdduizenden Israëliërs per 1 juli hun werkloosheidsuitkering zouden verliezen, ontstond er grote onrust in het land. Uiteindelijk besloot de regering de uitkeringen te verlengen.

Zondagavond deelden premier Netanyahu en minister van Financiën Katz mee dat de uitkeringen alsnog worden verlengd tot 15 augustus. Daarna moet opnieuw worden bekeken of verdere verlenging nodig is.

Ook zullen Israëliërs van 67 jaar of ouder die tijdens de coronoacrisis hun baan verloren, eveneens in aanmerking komen voor subsidies tot midden augustus.

De beslissing komt nadat het National Insurance Institute waarschuwde dat 469.314 mensen tegen augustus hun werkloosheidsuitkering zouden verliezen. Minister van Welzijn Itzik Shmuli van de Arbeids-partij drong er bij de premier op aan de uitkeringen te verlengen.

Ook de sociale onrust die ontstond speelde een rol waardoor het de regering duidelijk werd dat het zich niet kan veroorloven dat honderdduizenden Israëliërs zonder inkomensbron komen te zitten.