In Israël wordt gewerkt aan een COVID-19 behandeling met cannabis

Screenshot YouTube

InnoCan Pharma en het technologie bedrijf van de universiteit van Tel Aviv, Ramot, werken samen om een ​​nieuwe op exosoom gebaseerde technologie te ontwikkelen om longaandoeningen te genezen.

“Mogelijk kunnen CBD (cannabidiol) beladen exosomen samen met hun ontstekingsremmende eigenschappen helpen bij het herstel van geïnfecteerde longcellen”, kondigde het bedrijf aan.

Exosomen zijn kleine deeltjes die ontstaan ​​wanneer stamcellen worden vermenigvuldigd. Exosomen kunnen fungeren als ‘richtende raketten’, gericht op specifieke beschadigde organen die de communicatie van cel tot cel vergemakkelijken.

Wanneer de celherstellende eigenschappen van de exosomen worden gecombineerd met de ontstekingsremmende eigenschappen van CBD, zal het naar verwachting een hoog synergetisch effect bereiken. De onderzoeksresultaten kunnen ook gunstig zijn voor behandelingen van het centrale zenuwstelsel zoals bij epilepsie.

Een team onder leiding van prof. Daniel Offen, een vooraanstaand onderzoeker gespecialiseerd in neuro-wetenschappen en exosome technologie aan de Universiteit van Tel Aviv, zal samenwerken met InnoCan om het celtherapieproduct te ontwikkelen.

InnoCan heeft ermee ingestemd het onderzoek te financieren voor een totaalbedrag van ongeveer 450.000 dollar .

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl

Advertentie (4)