Door2Dor biedt hulp aan ouderen

Door2Dor is een vrijwillige organisatie in Israël die is opgezet door een groep jongeren als reactie op de Coronacrisis en verbindt vrijwilligers met hulpzoekenden.

Door2Dor heeft een website ontwikkeld waar vrijwilligers en hulpbehoevenden zich kunnen aanmelden en door middel van een algoritme aan elkaar worden gekoppeld op basis van locatie. Het doel is om een ​​netwerk voor gemeenschapsondersteuning te creëren waarmee iedereen die hulp nodig heeft, deze snel en comfortabel kan ontvangen.

Iedereen die het huis niet uit kan en en medicijnen en levensmiddelen nodig heeft, kan een beroep doen op de organisatie.

De Israëlische samenleving staat bekend om haar solidariteit in tijden van crisis. Op die momenten worden de hiaten kleiner en begrijpen we dat ieder van ons een persoon in zijn of haar omgeving kan helpen, zelfs als hij hem niet kent.