Nieuw koosjer recept – Gegrilde kip

Het is donderdag, dus zoals u van ons gewend bent een nieuw koosjer recept. Deze week: gegrilde kip, maar dan wel op twee verschillende manieren.

Je kan dit recept gebruiken voor gegrilde kippenvleugels of voor gegrilde kippenborst, net waar je trek in hebt.

Het is simpel te bereiden en uitermate geschikt voor de warme zomerdagen. In Israël wordt het vaak op de BBQ bereid, maar in de grill van de oven kan het natuurlijk ook prima.

Ingrediënten

Gegrilde kippenvleugels
1 kilo kippenvleugels
3 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels kruiden om kip mee in te wrijven (zie recept)

Gegrilde kippenborst
1 kilo kippenborst
2 eetlepels kruiden om het kippenvlees mee in te wrijven (zie recept)
1/2 kopje mayonaise
1 eetlepel maiszetmeel

Kruiden recept
2 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels gerookte paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel zout
1 eetlepel versgemalen (grof) zwarte peper
2 theelepels Komijn
1 theelepel Herbes de Provence
1 theelepel uipoeder
1/2 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze voor de kippenvleugels

Smeer vleugels in met olijfolie en kruidenwrijven en combineer tot ze volledig zijn bedekt. Optioneel: marineren tot 30 minuten.

Zorg ervoor dat de grillroosters ingevet zijn. Verwarm de grill voor op 225 graden Celsius.

Leg de vleugels op de roosters en gril ze 20-25 minuten, halverwege omkeren.

Gebruik een sonde om de temperatuur te volgen en verwijder ze van de grill wanneer deze 80 graden Celsius bereikt. Optioneel: voordat u de vleugels omdraait, verwarmt u de barbecuesaus in een pan op de grill en dompelt u ze erin. Breng de vleugels terug om te grillen totdat ze een interne temperatuur van 80 graden Celsius hebben bereikt.

Bereidingswijze voor de kippenborst

Combineer marinade-ingrediënten tot ze volledig zijn opgenomen. Smeer de kipfilets in en laat ze 30 minuten marineren.

Zorg ervoor dat de grillroosters ingevet zijn. Verwarm de grill voor op 225 graden Celsius.

Leg de kip op de grillroosters gedurende 10 minuten; halverwege omkeren.

Gebruik een sonde om de temperatuur te volgen en wanneer deze 70 graden Celsius bereikt, verwijder dan van de grill en laat rusten.

Gedurende deze tijd blijft de kip koken en is hij klaar om te serveren wanneer hij 70 graden Celsius bereikt (duurt ongeveer 10 minuten).

Advertentie (4)