Twee Israëlisch producten om besmetting met virussen te voorkomen

Foto Nufar

In deze tijd waar in steeds meer landen de tweede virusgolf toeslaat zit er voorlopig niets anders op dan ons te beschermen met een mondkapje, vaker handen wassen en het houden van voldoende afstand tot elkaar.

Er zijn twee Israëlische bedrijven die daar iets aan willen toevoegen.

In Israëlische apotheken en online is de Corona Beach spray, een sneldrogende, geparfumeerde desinfectiespray, van het Israëlische bedrijf Nufar Natural Products al te koop.

“Corona Beach-spray bevat 70 procent alcohol en is meer geconcentreerd dan de alcohol in gel, daarom desinfecteert effectiever”, zegt CEO Israel Solodoch. “De spray bevat ook jojoba-olie om uitdroging van de handen te voorkomen en aromatische eucalyptusolie, die als een antisepticum werkt.”

Deze oplossing claimt oppervlakken van bijvoorbeeld telefoons of munten en liftknoppen te kunnen desinfecteren – evenals het buitenoppervlak van gezichtsmaskers. De spray kan worden gebruikt voor handhygiëne wanneer zeep en water niet beschikbaar zijn.

“Het kan ook op afstand in de lucht worden gespoten, waardoor de omgeving wordt gedesinfecteerd als iemand hoest of niest, waar je ook bent”, vertelt Solodoch aan ISRAEL21c.

Israëliërs gebruiken het op het strand, in de trein en bus en volgens het bedrijf is het geschikt om in het vliegtuig te gebruiken.

Bio-Wall vormt een tijdelijke flexibele film over het slijmvlies van neus, keel en mondholte vormt bestaande uit antivirale componenten in de bio-zelfklevende matrix die zijn bedoeld om het virus op te sluiten en te blokkeren.

Foto BioWall

“Zodra Bio-Wall over het slijmvlies is gespoten, beschermt het het weefsel gedurende een aantal uren tegen het binnendringen van ziekteverwekkers en infectieziekten zoals het Covid-19-virus”, zegt Ishay Attar, voorzitter en CEO van BioChange.

De belangrijkste focus van het bedrijf is de ontwikkeling van CellFoam, een bio-zelfklevende 3D-schuimsteigerconstructie voor regeneratieve geneeskunde en weefseltechniek. Inmiddels is het al beschikbaar voor de veterinaire markt.

“Bio-Wall is gebaseerd op de innovatieve BioChange-steigertechnologie, en is opnieuw ontworpen om te dienen als een pathogene val , waardoor virus aanhechting aan de receptor wordt voorkomen”, zegt Attar. “Hierdoor worden virussen in de eerste infectiefase uitgeroeid, voordat ze in het lichaam terechtkomen.”

De medicijnvrije formule wordt binnen zes tot acht maanden klinisch getest. Als dit lukt, kan Bio-Wall al in het derde kwartaal van 2021 CE- en FDA-goedkeuring krijgen als medisch hulpmiddel van klasse II.