Voor het eerst staan vrouwelijke gevechtssoldaten tegenover Hezbollah

Vrouwelijke gevechtssoldaten. Foto IDF woordvoerders eenheid

Tien vrouwelijke soldaten van het veldintelligentiekorps van de IDF zullen een drone-operatieteam vormen binnen het voorheen volledig mannelijke veldinformatiebataljon, en zullen indien nodigt, de noordgrens oversteken waardoor ze oog in oog met Hezbollah strijders kunnen komen te staan.

De eenheid zal naar verwachting de komende weken volledig operationeel worden.

Vechtsoldaten in de frontlinie, degenen die vijandelijk gebied binnengaan voor operationele activiteit, ontvangen salarisbonussen en andere voordelen voor hun dienst in deze eenheden.

Vrouwelijke gevechtssoldaten werden historisch gezien niet toegestaan ​​in eenheden die de grenzen van Israël overschrijden en waren daarom niet in staat om frontlinie gevechtsrollen te vervullen.

Vrouwen mogen nog steeds niet dienen in infanteriebrigades, gepantserde brigades, onderzeeërs en bepaalde elite-verkenningseenheden, zoals Sayeret Matkal en de Shayetet 13 van de marine.

In augustus vormde de IDF een commissie om te overwegen vrouwen toe te staan om ​​in alle gevechtsposities te dienen, als reactie op een recente petitie aan het Hooggerechtshof waarin het werd gevraagd het leger te dwingen een pilot te straten waarin het vrouwen zou worden toegestaan ​​in eenheden te dienen die momenteel alleen open zijn voor mannen.

Sommige gemengde eenheden scheiden mannelijke en vrouwelijke soldaten, waarbij alleen mannelijke soldaten als frontsoldaten dienen, terwijl vrouwelijke soldaten dat niet doen, zoals het geval was met het veldbataljon dat zojuist zijn eerste 10 vrouwelijke gevechtssoldaten heeft aangenomen.

In mei dienden vier vrouwelijke gevechtssoldaten een verzoekschrift in bij het Hooggerechtshof om de IDF te dwingen alle potentiële rekruten toe te staan zich aan te melden voor elite commando-eenheden, ongeacht hun geslacht.

“We vragen niet dat de eisen voor ons worden veranderd”, zei een van hen destijds tegen Channel 12. “Laten we het gewoon uitproberen, en als we in aanmerking komen, laten we ons dan bij die eenheden aansluiten.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)