Theo Hiddema keert terug bij Fvd, ondanks beschuldigingen van antisemitisme binnen de partij

Advocaat Theo Hiddema – Screenshot YouTube

Advocaat Theo Hiddema keert terug bij Forum voor Democratie – ditmaal als lijstduwer. Baudet zegt dat Hiddema op eigen verzoek op de allerlaatste plek van de kieslijst komt te staan. “Hij wil met voorkeursstemmen worden gekozen. Ik zal in elk gevalop hem stemmen. Net als heel veel anderen, daar twijfel ik geen seconde aan.”

Eerder publiceerde Geenstijl een artikel waarin de hoofdredacteur Nijman, op basis van bronnen, getuigen en klokkenluiders, Thierry Baudet beschuldigd een angstcultuur te hebben gecreëerd “waarin antisemitisme welig tiert, nazi’s worden verheerlijkt, rassenongelijkheid wordt uitgelegd vanuit een blanke superioriteit en waarin deze ideeën niet worden geremd en gecorrigeerd, maar klokkenluiders wel worden ontslagen. Veel getuigen, slachtoffers en medestanders durven er niet over te spreken. Dat is het verhaal.

Geenstijl publiceerde ook deze essay getiteld “Is Thierry Baudet een antisemiet?

Theo Hiddema over zijn terugkeer: “Veel mensen lopen met de antiracistische borst vooruit, op zoek naar racistische zeepbellen. Het is een heel schraal leven als je daar je identiteit aan moet ontlenen. Bij mij zijn ze aan het verkeerde adres. Ik heb zes jaar gewerkt bij een patroon die slachtoffer was van echt antisemitisme en een fijne antenne had voor mensen met die tendensen: Max Moszkowicz senior. Ik weet nog hoe bang mijn ouders waren dat Israël bij de oorlogen van 1956 en 1967 van de kaart zou worden geveegd. Liefde voor het Joodse volk is mij met de paplepel ingegoten. Als FVD hebben we alle moties gesteund die het Israëlische belang raakten.”

Baudet heeft in algemene woorden de beschuldigingen tegengesproken, maar kwam niet met een inhoudelijke reactie op de specifieke beschuldigingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)