Export kredietagentschappen van Israël en de VAE ondertekenen overeenkomst

Ondertekening van de kredietexport samenwerkingsovereenkomst. Screenshot Twitter

De exportkredietagentschappen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Israël hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om economische betrekkingen tussen de twee landen te ontwikkelen, aldus het staatspersbureau WAM van de VAE.

Etihad Credit Insurance en de Israel Foreign Trade Risks Insurance Corporation (ASHR’A) zijn van plan om gezamenlijk export, handel en investeringen tussen de twee landen te ondersteunen, zei WAM in een persverklaring.

Sinds en Israël en de VAE in augustus zijn overeengekomen om de betrekkingen te normaliseren, hebben de twee landen een reeks akkoorden ondertekend om de economische en zakelijke banden te versterken.

De jaarlijkse handelsuitwisseling tussen Israël en de VAE tussen verschillende industrieën zal naar verwachting 4 miljard dollar per jaar bedragen, aldus het WAM-rapport.

“Met staatsgaranties van beide landen zal deze overeenkomst export en investeringen aanmoedigen, politieke en commerciële risico’s helpen minimaliseren en exportfinanciering voor de middellange en lange termijn aantrekken”, zeis Nissim Ben Eli, CEO van ASHR’A.

Exportkredietagentschappen (ECA’s) bieden lening garanties en soms directe financiering aan buitenlandse kopers, om de export en levering van binnenlandse goederen of aannemers te vergemakkelijken.

Door de ECA gesteunde schuldfinanciering is de afgelopen jaren steeds relevanter geworden in de Golfregio, aangezien de daling van de olieprijzen regeringen ertoe heeft aangezet alternatieve financieringsbronnen te zoeken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)