Hullageb Israeli-Ethiopian Arts Festival vindt online plaats

Het jaarlijkse Hullageb Israeli-Ethiopian Arts Festival zal dit jaar worden gehouden van 24 tot 30 december. Vanwege de coronapandemie is het festival alleen online te zien via de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de Confederation House.

Hullageb, wat ‘veelzijdig’ betekent, is een creatie en productie van het Confederatiehuis van Jeruzalem, wiens missie het is om artistieke harmonie te creëren tussen de meer dan 100 etnische groepen in Jeruzalem.

Het festival is gewijd aan muzikale, theatrale en danscreaties van artiesten van Ethiopische afkomst, met de nadruk op de dialoog van de kunstenaars met de omringende Israëlische cultuur en de invloeden van Westerse en Afrikaanse kunst.

Het Hullageb festival bevat naast het optreden van tientallen Israëlische artiesten en muziekkanten van Ethiopische afkomst, ook twee originele producties van het Hullageb Theater Ensemble, ‘Sand Stories’, een toneelstuk zonder woorden dat gebruik maakt van animatie, clownerie, muziek en beweging, en op vrijdag 25 december om 12.00 uur (11.00 uur NL tijd) te zien zal zijn, en ‘The Mark of Cain’ dat later tijdens het festival zal worden opgevoerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)