Nieuw koosjer recept – Shakshouka

Shakshouka. Screenshot YouTube

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, en om het nieuwe jaar maar meteen goed te beginnen, deze keer shakshouka – een typisch Israëlisch gerecht.

Ik moet u bekennen dat ik het heerlijk vind, deze combinatie van uien, knoflook, tomaten en eieren.

Wanneer we het coronavirus hebben verslagen en de grenzen weer opengaan, zodat u weer naar Israël kunt komen, raad ik u aan minstens één keer dit gerecht te bestellen.

Een aanrader is het beroemde restaurant Dr. Shakshouka op de vlooienmarkt in Jaffo (mijn favoriete stek) maar ook elders in het land zijn er uitstekende restaurants waar u shakshouka kunt bestellen.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook, in stukjes gehakt of 6 blokjes (Gefen) bevroren knoflook
  • 2 paprika’s, fijngesneden
  • 1 grote tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels (Tuscanini) tomatenpuree
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • versgemalen (Gefen) zwarte Peper, naar smaak (wees genereus)
  • 1 kopje fetakaas, verkruimeld (optie)
  • vers gehakte peterselie of bieslook, ter garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 ° Celsius

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Sauteer op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de paprika’s en tomaten toe en kook, onder voortdurend roeren, tot de groenten zacht zijn en goed gemengd zijn.

Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe. Roer nog een tot twee minuten tot het volledig gemengd is.

Bedek met wat fetakaas, indien gewenst.

Doe een voor een de zes eieren in het mengsel dek de pan af en bak 10 – 15 minuten of totdat de eieren gekookt zijn. Laat het geheel een een beetje afkoelen voordat u het serveert.

Eet smakelijk!

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!