IDF bereidt zich voor op “Oorlogsmaand”

IDF opperbevelhebber Aviv Kochavi. Fot IDF woordvoerders eenheid

Als onderdeel van het oefeningen- en trainingsregime voor 2021, verklaarde de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, dat het belangrijkste paraatheidsevenement voor 2021 de “oorlogsmaand” zal zijn die later dit jaar zal plaatsvinden.

Oorlogsmaand is een oefening van de generale staf die dit jaar voor het eerst plaatsvindt en bestaat uit een vier weken durende training. De oefening simuleert scenario’s om de oorlogsgereedheid van de IDF te verbeteren.

Bij de oefening zullen actief en reserve IDF-personeel van alle commando’s, afdelingen en diensten betrokken zijn en zal de deelname van de lucht, zee en landstrijdkrachten omvatten. Daarnaast zullen ook de nationale autoriteiten, het ministerie van Defensie, de National Emergency Authority, het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere veiligheidsorganisaties deelnemen.

De schets van de oefening omvat multi-arenascenario’s in het noorden en zuiden in overeenstemming met de meest actuele inlichtingenbeoordelingen.

Gedurende de maand worden alle facetten van gevechten gesimuleerd: multidimensionale verdediging, de dreiging van raketbeschietingen, beperking van vijandelijke operaties en gebruik van multidimensionale aanvallen om vijandelijke wapens, hoofdkwartieren, trainingscomplexen, infrastructuur en commando- en controlemogelijkheden te treffen.

De oefening simuleert diverse gesynchroniseerde manoeuvres diep in vijandelijk terrein, gebaseerd op de capaciteiten van de generale staf en de inzet van speciale troepen.

De directeur van de oefening wordt de commandant van het Readiness and Training Command en de commandant van het Generale Stafkorps van de IDF, generaal-majoor Moti Baruch.

De timing van de oefening is bepaald in de verwachting dat de coronavirusprocedures dit mogelijk zullen maken. Tegelijkertijd is de aard van de oefening en de geschiktheid ervan binnen coronavirusprocedures onderhevig aan een voortdurende situatiebeoordeling die rond het moment van de oefening zal worden afgerond.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)