Joodse student in Maastricht slachtoffer van antisemitische aanval

De vernielde mezoeza. Foto via StandWithUs

In een wooncomplex in Maastricht zijn antisemitische vernielingen aangetroffen aan de deur van een Joodse student. De student doet aangifte.

Toen E., de Joodse student aan de Universiteit van Maastricht, vanmiddag terugkeerde naar zijn appartement zag hij dat er een hakenkruis was gekerfd in zijn deurpost. Zijn mezoeza, een koker met een Joodse tekst die naast de deur is bevestigd, was vernield.

De Joodse student ziet dit niet als een persoonlijke aanval, maar als een aanval op de gehele Joodse gemeenschap, zei hij tegen StandWithUs. E. vertelt zich dagelijks in te zetten voor tolerantie en de strijd tegen antisemitisme doormiddel van zijn werk met verschillende organisaties. Hij is dan ook erg geschokt dat juist hij het doelwit is geworden van deze aanval.

E. denkt dat de vernielingen zijn aangericht door bewoners van het wooncomplex. De ingang is namelijk uitgerust met een toegangscontrole systeem. E. gaat hiervan aangifte doen en hoopt dan ook dat de politie de zaak snel zal oppakken.

Hakenkruis op deurpost. Foto via StandWithUs

Elad Zigler, Directeur van Stichting StandWithUs Nederland: “We zijn diep geschokt door deze gebeurtenis. Een diverse stad als Maastricht zou een veilige plek moeten zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Dat Joden in 2021 nog steeds slachtoffer worden van antisemitisme op zo een intimiderende manier is echt treurig, en laat de urgentie van educatie en tolerantie zien.”

(Omdat de student anoniem wenst te blijven is zijn naam afgekort tot E. in dit artikel.)

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)